Sinnoh Release: viewtopic.php?f=14&t=74865

[TUTORIAL] How to PRO on GNU/Linux

Here is a place for guides that are non-PRO related.
rongrimer00
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Jul 18, 2016 12:33 am
Location: Alberta, Canada
Career: Telecommunications
Gender:

Mon Aug 08, 2016 12:33 am

Latest post of the previous page:

Hi, I hope I'm not too late to ask for help. I followed the step by step guide but still can't open the game :(

~/Desktop/PRO $ ./PROLinux95_45.x86_64 -force-opengl
bash: ./PROLinux95_45.x86_64: cannot execute binary file: Exec format error

even with the script that I use to follow

~/Desktop $ ./pro.txt
Executing PRO
./PROLinux95_45.x86_64: 2: ./PROLinux95_45.x86_64: Syntax error: Unterminated quoted string

Please help :(



User avatar
zehbrobin
Newbie
Newbie
Posts: 14
Joined: Mon Aug 01, 2016 3:46 am
Location: Conway, AR.
Career: Previously a Telefundraiser, Currently a Hobo.
IGN: Zehbrobin
Gender:
Age: 29
Contact:

Tue Aug 09, 2016 5:03 am

As someone running this on GalliumOS for Chromebook i have to say THANK YOU for being amazing! :thanks:


Memiores of a Zehb -By Trial- Image

User avatar
zehbrobin
Newbie
Newbie
Posts: 14
Joined: Mon Aug 01, 2016 3:46 am
Location: Conway, AR.
Career: Previously a Telefundraiser, Currently a Hobo.
IGN: Zehbrobin
Gender:
Age: 29
Contact:

Tue Aug 09, 2016 5:06 am

rongrimer00 wrote:QR_BBPOST Please help :(
Hey buddy, what are you running on? If you say Ubuntu i may be able to be of help lol.


Memiores of a Zehb -By Trial- Image

rongrimer00
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Jul 18, 2016 12:33 am
Location: Alberta, Canada
Career: Telecommunications
Gender:

Tue Aug 09, 2016 7:59 am

zehbrobin wrote:
rongrimer00 wrote:QR_BBPOST Please help :(
Hey buddy, what are you running on? If you say Ubuntu i may be able to be of help lol.
Yes I'm running ubuntu (with xfce as my desktop environment) and I can actually run the game now! I installed the 32 bit one instead of 64 bit (facepalm)

But i have problem now, I cannot seem to set my desired resolution for the game. I can only toggle full screen on/off and that's about it.

Any suggestions?



User avatar
zehbrobin
Newbie
Newbie
Posts: 14
Joined: Mon Aug 01, 2016 3:46 am
Location: Conway, AR.
Career: Previously a Telefundraiser, Currently a Hobo.
IGN: Zehbrobin
Gender:
Age: 29
Contact:

Tue Aug 09, 2016 10:34 pm

rongrimer00 wrote:QR_BBPOST
zehbrobin wrote:
rongrimer00 wrote:QR_BBPOST Please help :(
Hey buddy, what are you running on? If you say Ubuntu i may be able to be of help lol.
Yes I'm running ubuntu (with xfce as my desktop environment) and I can actually run the game now! I installed the 32 bit one instead of 64 bit (facepalm)

But i have problem now, I cannot seem to set my desired resolution for the game. I can only toggle full screen on/off and that's about it.

Any suggestions?
hmm. that sounds like how it acts on the android version of the game. From what ive seen so far there isnt much that you can do with that but if someone else has a different answer id love to hear it. I'm sorry i can't be of any help here. Is it majorly impacting your ability to play the game?


Memiores of a Zehb -By Trial- Image

zyrahez
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Dec 08, 2016 3:23 am
Career:

Mon Mar 13, 2017 12:07 am

Hey guys I am running Arch linux with the kde plasma desktop environment. It's a fresh install a few friends from work would like to do a pokemon pro play through & have battles at the end. I am a little new to linux, had 32but Ubuntu before I swapped over to arch 64bit.

Issue
I downloaded the pokemon pro zip for linux 64bit from the official site & added the text doccument into my downloads folder

when i run in terminal I get this & it sits there forever

Code: Select all
Found path: /home/joey/Downloads/PROLinux64.x86_64
Mono path[0] = '/home/joey/Downloads/PROLinux64_Data/Managed'
Mono path[1] = '/home/joey/Downloads/PROLinux64_Data/Mono'
Mono config path = '/home/joey/Downloads/PROLinux64_Data/Mono/etc'
displaymanager : xrandr version warning. 1.5
client has 3 screens
displaymanager screen (0)(VGA1): 1920 x 1080
Using libudev for joystick management


Importing game controller configs


and for the text document I added it from the arch install guide on these forums

Code: Select all
#!/bin/sh
echo "Executing PRO"
cd /home/joey/Downloads/PROLinux64_Data
./home/joey/Downloads/PROLinux64.x86_64



tinny24
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Wed Feb 01, 2017 8:24 am
Career:

Sun Apr 16, 2017 9:21 am

ok so i have done all steps to install up to the executable flag setting in terminal, i have all mentioned dependencies installed (gcc and python) but it wont let me set the file as executable, giving this error:

chmod: changing permissions of 'PROLinux64.x86_64': Operation not supported

is there any other dependencies i'm missing possibly? i have the game on an external usb drive, might this be a problem when making the file an executable-flagged file or not? there are a lot of possible reasons that i can think of, just want to know if you have any particular idea what it might be please, and thanks in advance!

if you don't know either, i guess i could just revert my machine to windows, then play... (i hate windows though lol)

:thanks:



Anatzum
Fresh Trainer
Fresh Trainer
Posts: 21
Joined: Sat Aug 20, 2016 9:39 pm
Career:

Wed May 03, 2017 2:49 am

The new Raging Gyarados client has a lot of issues. This thread has a fix for the full screen freeze viewtopic.php?f=83&t=65968
Also controller support via xpad is broken but you can use xboxdrv and it will work somewhat.



Neiros
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Feb 20, 2016 10:14 am
Career:

Thu May 04, 2017 5:00 pm

Hi PRO gamers (that's actually funny),
I changed my OS a week ago (windows 10 into ubuntu 16.04 LTS) and after the few steps posted on this topic, I have this error: "zsh: exec format error: ./PROLinux64.x86_64". I also have this file "@�[email protected]@ (invalid encoding)" wich appears in my game directory.

I did all the steps of the topic (install python and gcc) and I really don't know what to do.

If someone who knows how to fix this problem is seeing this post, it would be marvellous if he or she replies to me :D

Have a great day !



Neiros
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Feb 20, 2016 10:14 am
Career:

Thu May 04, 2017 5:11 pm

I've just realized that I have a 32bit version of ubuntu so yeah it makes sense now, i'll just install a 64bit version and it should be ok



User avatar
fitygrands
Fresh Trainer
Fresh Trainer
Posts: 61
Joined: Thu Feb 23, 2017 5:59 pm
Location: Blue Server
Career:
Been thanked: 1 time

Thu May 04, 2017 5:13 pm

Neiros wrote:
Thu May 04, 2017 5:00 pm

Hi PRO gamers (that's actually funny),
I changed my OS a week ago (windows 10 into ubuntu 16.04 LTS) and after the few steps posted on this topic, I have this error: "zsh: exec format error: ./PROLinux64.x86_64". I also have this file "@�[email protected]@ (invalid encoding)" wich appears in my game directory.

I did all the steps of the topic (install python and gcc) and I really don't know what to do.

If someone who knows how to fix this problem is seeing this post, it would be marvellous if he or she replies to me :D

Have a great day !


This is your issue:

zsh: exec format error:

This error means that your file is NOT an executable.
So you need to chmod again.
So do the following code:

chmod +x /path/to/PokemonPro

You can actually drag and drop the PokemonPro that is suppose to execute from your Downloads folder to get the direct path. If done correctly, terminal should not print anything.

If you are still running into issues, quote me and reply so I get the notification.



Post Reply